István, a király

Friss topikok

Alföldi el akar menni

Szerző: ik30 - 2013. 05. 29. 11:28

Karafiáth Orsolya faggatta nemrég az IK30 rendezőjét. Egyik kérdése úgy hangzott, hogy Alföldinek volt-e olyan pillanat az életében, mikor közel állt a széteséshez, mikor úgy érezte, hogy menekülnie kell? A válasz egy határozott nem, aztán Alföldi pontosít és kijátssza az őszinteség kártyát: az az igazság, hogy mostanában egyre többször azt érzi, hogy jót tenne, ha elmenne mondjuk egy közép-amerikai, turisták által nem látogatott szigetre, ahol reggelente strandpapucsban bicajozna a boltig és a papagájok közt üldögélve olvasna naphosszat. Persze nem fog elmenni egyetlen karibi szigetre sem, mert nincs hozzá elég bátorsága, teszi még hozzá. Szerintem inkább ideje nincs. Ősszel még annyi sincs, hogy Kistarcsáig elmenjen gyalog.

IMG_78412.jpg

Mint hírlik a retek "bombasztikus igazolásokkal" készül az ősszel induló negyedik X-Faktorra, a mentorok csapata imígyen alakul: Geszti még mindig kirobbanthatatlan a mentor-házból, Malek Miklós, Keresztes Ildikó és Nagy Feró viszont távoztak, helyükre érkezik a Tóth Gabi, Szikora Róbert, Alföldi Róbert fémjelezte trió. Az IK30-hoz hasonlóan a zsűritagok már most is kapnak hideget-meleget egyaránt, holott még fasorban sincs a műsor. Ha a karrierjét rohamsebességgel építő Tóth nem került volna képbe, nyilván Alföldi jelenlétét kérdőjeleznék meg a legtöbben. Tagadhatatlan, hogy az újonnan érkezettek közül ő számít a leginkább megosztó személyiségnek, szókimondó stílusa és a konvencióktól eltérő művészi felfogás miatt előre borítékolható, hogy az Alföldi-kommentek fogják kiváltani a legszélsőségesebb reakciókat, akárcsak a Társulat esetében. Többen megkérdőjelezik, hogy miért vállalta a zsűrizést, mikor a Nemzeti után végre lehetősége lenne egy kicsit pihenni. A válasz ott van a Karafiáth-interjúban. Egy félmondattal a fent említett szakasz után Alföldi bevallja, hogy elmenni a papagájok közé a világ végére nem is annyira bátorság kérdése, sokkal inkább arról van szó, hogy azt a munkaterápiát, amit művel, nehezen tudná leállítani. Alföldinek tehát terápia a munka.

Akkor viszont jobbulást kívánunk!

2 komment

Címkék: társulat karafiáth istván a király alföldi x-faktor ik30

A bejegyzés trackback címe:

https://ik30.blog.hu/api/trackback/id/tr765331925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chamane 2013.05.29. 22:14:17

Alföldinek kb. annyi mozgástere van, mint lázadó maszoposnak a frakciógyűlésen. Hogy az István, a királyban mi történik a színpadon azt harminc éve kizárólag Szörényi és Bródy dönti el, az Alföldi itt csak levezényel.

Utcaseprő50 2013.05.30. 10:04:25

@chamane: Ez persze nem igaz. Én láttam egy csomó előadást, és két dolog ami biztos Szörényi-Bródy esetében: a zene és a szöveg, hogy a rendező mit gondol és üzen, csak rajta múlik, hiszen nem létezik, hogy Szörényi-Bródy ennyit változtatná a véleményét. Alföldi többször nyilatkozta, hogy szabad kezet kapott, miért is hazudna? Olyan autonóm rendező, mint ő nincs másik, szerintem még egy ruha csipkébe sem enged beleszólni. Ez az ára annak, hogy ő rendezi.
süti beállítások módosítása